Prostatacancer

Viktiga tips och tricks i kampen för en bättre mustasch

Att kämpa i mustaschkampen med sina vänner är ett roligt litet uppdrag och en möjlighet att försöka göra skillnad, men hur gör man egentligen för att lyckas med sin mustasch om man nu verkligen vill få till en riktigt tjock, smal eller på andra vis tjusig mustasch? Och finns det några tips för att lyckas med att få mustaschen snygg och välansad? Ja, kanske! Kanske är en mustasch som inte endast består av små fjun inom räckhåll för oss alla. Här är några tips och saker att tänka på!

Ge det lite tid!

Tips nummer ett är att en fin mustasch behöver få ta tid. Låt den gro och växa i sin egen takt så blir mustaschen ofta riktigt fin. Även om du mest har några små fjun, en så kallad moppemustasch, i början så ge inte upp. Det tar mer än några dagar eller en vecka för att få till en snygg mustasch och olika personers mustascher växer olika snabbt eller långsamt. För vissa kan en mustasch verka gles eller kännas tunn i början, men i takt med att stråna växer så får man en mycket tätare mustasch. Det kan dröja så pass mycket som tre veckor eller mer. Men ge dig inte utan håll ut! Den vackra mustaschen är inom räckhåll även för dig.

Håll fingrarna i styr!

Tips nummer två är att du inte ska låta rakhyveln eller rakapparaten komma nära mustaschen. Det låter kanske som en självklarhet, men det fungerar inte att försöka hyvla, ansa och trimma om man vill få till en mustasch med lite klass. Den behöver få bli lite yvig eller rufsig om man vill få resultat snabbt, så att hålla på med finlir och klippa till den med en liten sax speciellt avsedd och designad för att ansa mustascher är inte att rekommendera under den första fasen när man främst är ute efter att bygga upp sin mustasch. Det där finliret får man gott om tid att ägna sig åt i ett senare läge, när mustaschen har hunnit växa upp och bli mer utvecklad. I det läget finns däremot all anledning att ansa och vara petig och kräsen med sin mustasch, gärna med utrustning som man kan köpa på apotekhjartat.se exempelvis. Men i början så låter du den vara ifred och håller tassarna borta från mustaschen om du vill få resultat inom kort!

Och gå inte på myten om att hår växer snabbare om det rakas eller trimmas. Även om det skulle stämma så medför en trimning av en mustasch att man kan förlora så pass mycket som en hel veckas utväxt av mustasch, och det vill man ju förstås inte. Det har man heller inte tid med, för under mustachkampen som pågår under en knapp månads tid har man endast utrymme för en enda växel. Det som gäller är fullt ös och mustaschgasen i botten från första början till den sista. Må din mustasch bli tjock och stilig, och utstråla lyx, pengar och flärd!

ashe