Prostatacancer

PRP och hårtransplantation

Håravfall kan man få av flera skäl som t.ex medicinska- ärftliga- mekaniska- eller kemiska skäl. Man kan förlora både kroppshår och huvudhår och det kan vara fläckvis eller helt och hållet. 2% av befolkningen drabbas av håravfall. Större delen av de drabbade är inte fyllda 30 år. Oavsett orsak till att en person drabbas av ett skrämmande håravfall så kan man få håret tillbaka.

Som en tröst i nöden kan man säga att om man väljer någon annan metod än hårtransplantation så finns det mer eller mindre bra metoder att ta till. Om håravfallet börjat senare i livet så finns det större chans att få tillbaka hårväxten med andra metoder än hårtransplantation och/eller PRP injektioner med blodplasma för hår och hud.

Naturligt håravfall drabbar olika personer på olika sätt. Man kan säga att naturligt håravfall utmärker sig av att hårfästet drar sig uppåt eller åt sidorna. På andra glesnar håret mitt på hjässan. I vissa sjukdomstillstånd tappar man hår fläckvis. De som får eller fått kemoterapi på grund av cancer kan bli helt skalliga liksom även en del som tappat håret naturligt.

Manligt håravfall men även kvinnligt håravfall om det inte beror på kemiska eller medicinska skäl utvecklas enligt ett särskilt förutsebart mönster.

Kvinnor kan även de drabbas av håravfall även då det inte är frågan om cancer och kemoterapi. Det kan röra sig om fläckvis eller totalt håravfall. Även kroppshåren kan falla av. Kvinnor kan även tappa hår när de är gravida eller efter en graviditet. Ett vanligt sätt att förlora håret är ändå trots allt kemoterapi d.v.s. strålbehandling i samband med cancer.

Både män och kvinnor kan utveckla skallighet. Det är vanligare att män gör det i synnerhet när de blir äldre. Man tycker sig veta att skallighet är delvis ärftligt. Men särskilt de som behandlas för cancer med strålbehandling riskerar att bli helt skalliga.

Många människor ser med fasa på hur håret faller av och känner att det är en stor sorg att drabbas av det.

Det finns många produkter på marknaden som skall få håret att växa ut igen eller åtminstone bromsa håravfallet. Alla produkter som säljs håller dock inte måttet och hjälper inte tillräckligt mycket för att alla skall bli nöjda. Därför kan man idag avhjälpa håravfall genom till exempel hårtransplantationer.

Skallighet är sällan önskat av dem som drabbas. Ett sätt att dölja håravfallet är att lägga in hårfibrer i samma färg som ens eget hår. Hårfibrerna fastnar på hårstråna så de blir tjockare och på det sättet kan det se ut som att man har mer hår än man har.

Vill man inte använda en tupé eller en peruk så kan just en hårtransplantation vara lösningen man söker. Vill du ha fler omdömen om Nordic Hair Clinic läs här att det här är ett seriöst företag med lyckosamma behandlingar mot håravfall.

Här finns ett omdöme från Hårtransplantationsguiden som tar upp både ros och ris. En riktigt bra beskrivning som tar upp hela verksamheten både i nutid och dåtid och ger ett utförligt omdöme om verksamheten.

 

ashe