Prostatacancer

Fars dag ska förknippas med mannens hälsa

Article 11

Under 2017 års Mustaschkamp sågs sloganen ”Are you man enough?” i en hel rad sammanhang, vilket med svensk översättning blir ”Är du man nog?” och kampanjen frontades av bland annat Babsan. Kanske kan denna paroll tyckas vara lite provocerande men faktum är att det är just detta som är Mustaschkampens syfte. Det Mustaschkampen försöker påverka är männens hälsa liksom deras sätt att hantera hälsa, för när det kommer till detta område så ligger kvinnorna sannerligen i topp. Enligt statistiken lever männen så mycket som fyra år kortare än kvinnorna.

Eftersom Mustaschkampen pågår under hela november månad har denna kampanj därför sett Fars dag som ett ypperligt tillfälle att påverka männen att leva lite bättre för att må lite bättre och till sin användning har Mustaschkampen de anhöriga kvinnorna. Det tenderar nämligen vara kvinnorna i männens närhet som påverkar männen i deras hälsoval, som att äta lite bättre eller bege sig till vårdcentralen för att ta ett PSA-prov.

Mustaschkampen fokuserar naturligtvis mycket på den fysiska hälsan men de slår även ett slag för den psykiska, varvid de menar att Fars dag också är en bra dag att prata om djupare ting.

ashe