Prostatacancer

Engagera dig för människors återhämtning efter cancer

Cancer är tyvärr en mycket vanlig sjukdom som drabbar omkring 65 000 människor varje år i Sverige. Det är den näst vanligaste dödsorsaken efter hjärt- och kärlsjukdom. En tredjedel av befolkningen kommer att någon gång drabbas av cancer under sin livstid, så de flesta människor påverkas personligen av cancer på ett eller annat sätt.

Engagera dig i kampen mot cancer

Det går inte understryka nog vikten av att engagera sig i kampanjer som Mustaschkampen för att bidra till kunskapsspridning, forskning, utveckling, opinionsbildning och bättre vård. Kampanjer som denna kan upplysa människor om att livsstilsförändringar kan minska risken att drabbas av cancer. Genom ditt engagemang kan du främja kampanjen på jobbet, skolan eller i din förening och ta upp viktiga riskfaktorer att tänka på. Betona att förebyggande åtgärder är extremt viktigt och gör skillnad. Till exempel kan vissa typer av cancer till stor del förebyggas genom vacciner som finns tillgängliga på marknaden. Att leva hälsosamt genom att undvika alkohol och vara fysiskt aktiv hjälper också till att förebygga cancer.

Bli insatt i vanliga cancerformer

För att engagera dig och kunna bidra med kunskapsspridning behöver du bli insatt om de vanligaste cancerformerna. Det finns ett tjugotal vanliga cancerformer och de två som drabbar flest människor är bröstcancer och prostatacancer. Några symptom på bröstcancer är irritation i huden, en knöl och/eller rodnad i bröstet. När det gäller prostatacancer är ett typiskt symptom att du måste kissa ofta och att det också gör ont när du kissar.

Drygt 10 000 män drabbas av prostatacancer och cirka 7 500 kvinnor drabbas bröstcancer. Bröstcancer kan vara särskilt svårt eftersom det ibland leder till att hela bröstet måste opereras bort.

Återhämta dig efter en bröstoperation

En del av engagemanget i kampen mot cancer handlar också om de bästa insatserna för återhämtning för tidigare cancerpatienter. Att återhämta sig efter en cancerbehandling och operation är av naturliga skäl inte helt lätt. Om ditt bröst har opererats bort kan det kännas jobbigt och det kan ta tid innan du accepterar förändringen.

Den goda nyheten är att det aldrig varit lättare att boka en tid hos en plastikkirurg för bröstförstoring med implantat. Faktum är att du inte bara kan få tillbaka ditt bröst så som det var innan operationen, utan du kan få fylligare och piggare bröst med ett mer ungdomligt utseende!

Du kan enkelt hitta en professionell plastikkirurg online. På Motiva finns ett omfattande utbud av produkter på implantat som får dina bröst att se bättre ut än någonsin. Du kan bland annat välja mellan följande produkter:

  • Motiva Ergonomix – Dessa ergonomiska implantat är utformade för att röra sig på ett naturligt sätt med din kropp. De är designade för att bete sig så naturligt som möjligt enligt ergonomiska principer.
  • Motiva® Rund – Precis som namnet antyder ger dig dessa implantat runda och fylliga bröst. De ger också en balanserad fasthet och den högsta projektionen utan att kompromissa med mjukheten.
  • Anatomical TrueFixation® – För att få en stabil anatomisk form på brösten är Motivas droppformade anatomiska implantat ett perfekt alternativ. Med sina texturerade skal är de utformade för att undvika inflammatoriska komplikationer och minimera implantatförskjutning.
ashe