Prostatacancer

Bli medlem i prostatacancerförbundet

Article 3

Att stödja Mustaschkampen bidrar till forskning och utbildning om prostatacancer men den som ytterligare vill stötta arbetet kan bli medlem i Prostatacancerförbundet. Som medlem i någon av de lokala förbund som finns inom Prostatacancerförbundet får du ständigt aktuella nyheter om prostatacancer och du får en ännu större chans att påverka förbundet.

26 förbund
Inom Prostatacancerförbundet finns 26 stycken lokala förbund att välja mellan och du blir helt enkelt medlem i den region som passar dig bäst. I många län finns endast ett förbund men de lite större länen, som Stockholm och Skåne, har flera att välja mellan.

Sjuk eller anhörig
Många som är drabbade av prostatacancer söker sig till Prostatacancerförbundet men där finns också många anhöriga. Som en del av organisationen anordnas samlingar för att stötta den drabbade såväl som de anhöriga och med jämna mellanrum bjuds det på intressanta föreläsningar.

Prostatanytt
Som medlem i Prostatacancerförbundet får du också medlemstidningen Prostatanytt. Tidningen kommer ut fyra gånger per år och i den hittar du det mesta om prostatacancer. Där finns forskningsrapporter, artiklar om nya behandlingar och naturligtvis förekommer inspirerande reportage om andra som är drabbade av prostatacancer. Det går utmärkt att prenumerera på Prostatanytt även om du inte är medlem.

ashe